Savjeti

Vodič kroz paste za zube - sve što trebate znati

Za razliku od kreme za lice, losiona za tijelo ili sapuna, pasta za zube nije proizvod bez kojeg možete. Svakodnevno pranje zuba pastom osnovni je alat u prevenciji bolesti desni, koja pogađa gotovo polovicu odraslih osoba starijih od 30 godina, prema CDC-u. Donosimo vam vodič kroz paste za zube koje su trenutno aktualne.

Iako se stomatološka industrija razvijala tijekom posljednjih desetljeća, četkanje i čišćenje koncem ostaju najvažnija praksa održavanja zdravlja zubi i zubnog mesa. Pranje zubi dva do tri puta dnevno naša je najbolja obrana od napada bakterija koje uzrokuju bolesti desni i karijes.

Postoje na stotine vrsta zubnih pasta koje možete izabrati, u rasponu od niskih do visokih cijena, postupak odabira može biti zahtjevan. No kako izabrati onu pravu?

Vodič kroz paste za zube – aktualna ponuda

Dr. Hana Kralj u videu objašnjava kako izabrati pravu pastu za zube, na što obratiti pozornost pri odabiru, razbija mitove o pastama za zube i daje nekoliko savjeta oko pranja zubi, te otkrijte s kojom pastom za zube perre zube dr.Kralj.

“Je li važno kojom pastom peremo, ili je sve zapravo isto? Isplati li se potrošiti više novaca, a ako da – kada, zašto i na koju pastu? Odmah vam možemo reći da je 20x važnije kako perete zube od toga s čime ih perete. Ali ipak svakako pogledajte video kako biste saznali na koje fore proizvođača baš ali baš baš ne trebate nasjesti.” , objašnjava dr. Hana Kralj.

Evo nekoliko važnih stvari koje morate imati na umu prilikom odabira paste za zube:

  • Prevencija propadanja. Fluor je prirodni borac koji pomaže u jačanju zubne cakline i borbi protiv karijesa. Ne sadrže sve paste za zube fluorid. Obavezno koristite pastu za zube koja sadrži ovaj mineral.
  • Plak i gingivitis. Nekoliko pasta za zube sadrži aktivne sastojke koji se mogu boriti protiv naslaga i gingivitisa, ranog oblika bolesti desni.
  • Izbjeljivanje. Ako tražite malo dodatnog sjaja u svom osmijehu, zubne paste za izbjeljivanje imaju posebna kemijska ili sredstva za poliranje koja pomažu u uklanjanju više površinskih mrlja od uobičajenih zubnih pasta.
  • Desenzibilizirajuće. Ako imate osjetljive zube, možda biste trebali razmotriti upotrebu zubne paste za desenzibilizaciju. Sadrže spojeve koji pomažu smanjiti osjetljivost zuba.